nedeľa 9. decembra 2012

Sezona 2013 a WUCC 2014

Výzva všetkým hráčom a hráčkam ultimate frisbee ktorí chcú sústavne napredovať.
„you have to fail before you can rebuild“
„Najprv musíš zlyhať predtým ako sa zlepšíš“

Skip Sewell, Seattle Sockeye
Pevne verím že sa rovnako zamýšľate nad predchádzajúcimi sezónami keď sme sa pokúsili vstúpiť do elitného sveta európskeho ultimate. Žiaľ, tento rok sme neuspeli. Ťažko niečo niekomu vyčítať. Žijeme v súlade s celospoločenskými normami ktoré sú populárne v celej Európe.
1. sklon k priemeru (chcieť byť výnimočný a nebodaj nadmerne sa snažiť je nepopulárne)
2. spotrebná spoločnosť (nemusím nič vytvárať, všetko si zaslúžim len tým že som a môžem užívať benefity na ktorých sa podieľam len spotrebou.)
Potom nečudo že v celosvetovom meradle Európa (Slovensko ešte viac) sladko spinká v mnohých oblastiach ako ekonomika, veda alebo šport, frisbee nevynímajúc. Našou nečinnosťou sa spolupodieľame na pomalej smrti. Zabíjame samých seba. Ignorujeme fakt že naša minulosť nás vždy dobehne. Ak chceme prežiť musíme sa snažiť byť lepší a úspešní a to tak, že zmenu ktorú vykonáme bude správna a radikálna. Žiadne pseudoriešenia.
Preto sme sa rozhodli byť nositeľmi týchto zmien.
Čo nás motivovalo?
Našou osobnou motiváciou je vôľa prekonávať samých seba a neustále sa zlepšovať. Pretože veríme že kvalita je kľúčová.
„Neznášam prehrávať, ale dokážem akceptovať prehru. Čo ale nedokážem akceptovať ak sa niekto nesnaží.“ - Brodie Smith, víťaz USAU Nationals2012
Práve nedôslednosť a silný podvýkon sú veľké hriechy slovenského frisbee. Pritom stačí tak málo.
V sezóne 2013 chceme zaviesť na Slovensku komplexný (vzdelávací-treningový) program „LOC“ ktorý je založený na bohatej skúsenosti tvorcov.
LOC program nebude voľné prístupný a bude sa zaňho platiť. Cena bude primeraná a rovnako garantujeme aj vrátenie peňazí a vyradenie z programu v prípade že nebudete cítiť hodnotu. Spätne, platba bude indikátorom spokojnosti a pevne veríme že kvalita (ktorou chápeme hlavne zdravie – tak dôležité pre rast) pritiahne frisbee hráčov ktorí sa chcú zlepšovať.
Poplatky sú navrhnuté tak, aby sa do programu zapojili hráči ktorí majú naozaj záujem.
Pretože len týmto chceme venovať svoj čas, know how a energiu.
Prečo to nebude zadarmo?
Verím že každá činnosť a úsilie ak je zmysluplná má byť ocenená. Peniaze ako protihodnotu sme si vybrali preto lebo sa dajú ľahko investovať do ďalšieho vzdelávania a kontinuálneho zlepšovania.
Čo sa naučíš?
Trvalé hodnoty. LOC je komplexný program ktorého základom je odovzdávať trvalé hodnoty. V prvom rade bezpečnosť pod čím chápeme ostať ZDRAVÝ/Á.
Ako to bude fungovať / ako to bude koncipované?
Od januára do mája bude prebiehať všeobecné vzdelávanie so silným zameraním na individuálny rast a prevenciu pred zraneniami. V máji sa bude môcť každý rozhodnúť ako bude pokračovať v seba rozvoji. Od mája bude pokračovanie zabezpečené cez elitné spoločenstvo tzv. ELITE ULTIMATE. Ako druhá možnosť je že ak nesplníme dane ciele každý bude môcť využívať nadobudnuté poznatky v tíme akom chce.
Čo získam vstupom do elitného spoločenstva?
Ak sa rozhodneme pokračovať (máj august) budeme zameriavať rozvoj na tímových zručností tak aby sa každý zúčastnený naučil chápať ultimate výkon v širších súvislostiach.
Prvýkrát na Slovensku bude vytvorená ELITE LEAGUE v podobe 3 kombinovaných podujatia Camp + elitný turnaj pre pozvané tímy a učastníkov , ktorá by mala urýchliť osobnostný ale aj tímový rast. Táto séria podujatí bude v súlade s európskou klubovou sériou a základnými princípmi tréningu.
V auguste bude elite ultimate company podrobne riešiť konkrétne ciele a postupy ako uspieť na EUCF a WUCC2014!
Osobne očakávame že ak budú splnené tieto podmienky Elite Ultimate Company postúpi na EUCF finále a všetci jej hráči (spoločne alebo oddelene) budú reálnou hrozbou pre celú európsku/svetovú špičku.
Čo vlastne znamená LOC?
Limits of Control – Hranice ovládania pretože stupeň kontroly je mimoriadne dôležitý.
Podrobnejšie predstavenie programu bude v januári na úvodnom stretnutí.
projekt 1.000.000. hodov
Ako otvorená súčasť LOC programu bude celoslovenský projekt jeden milion hodov ktorý nás všetkých ma spojiť do jednotného cieľa.
Poplatky
Plný kurz: 150 eur (od januára do septembra) obsahuje tréningy 2x do týždňa, 3 sústredenia, pre-season testovanie, tvorba tréningového plánu, neobmedzené množstvo konzultácií
Limit 40 miest
Polovičný kurz: 100 eur (január-máj) obsahuje tréningy 2x dp týždňa, pre-season testovanie, jedna konzultácia.
Limit 20 miest
teším sa na rok 2013
chorche a LOC tím

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára