piatok 26. októbra 2012


Kunovo 3.kolo slovenskej ultimate ligy 25-26.8.2012

dátum: 26.10.2012
od: chorche turan
kategória: rekapitulacia


 majetok: Tadeáš "barsjak" Hyža photos, sro

Posledný augustový víkend sa konalo na kunovskom hrišti tretie kolo slovenskej ultimate ligy. Turnaj bol dôležitý hneď z niekoľkých dôvodov.
Kunovo znamenalo poslednú šancu tímov zlepšiť si nasadenie pred nadchádzajúcimi  Majstrovstvami Slovenska v Zlatých  Moravciach. Rovnako to bola aj posledná previerka celoročnej aktivity tímov. V neposlednom rade išlo aj o titul majstra ligy, ktorý minulý rok vyhrali Outsiterz vďaka zahrnutiu bodovania SOTG do celkového skóre. V teoretickej hre o titul boli takmer všetky tímy s výnimkou Škorpionov a KeFearu, ktorí mali až príliš veľku bodovú stratu. Medzi najhorúcejších kandidátov na víťaza patrili Mental Discorders a Outsiterz zhodne s 24 bodmi, tesne nasledovaní Morthens (19 bodov) a trojicou tímou  ,a Golden Antz (16b.),UFO Špačince (15b.), Baník Lásky (14b.) so šancou vyhrať ligu ak by hore uvedené tímy nepostúpilo do horného poolu.


Mental Discorders #1
Určite mnohí boli zvedaví na výkon akí predvedú Mentolky po nevydarenom košickom kole keď prehrali dva zápasy (oba v universal pointe) a historicky prvýkrát od roku 1996 sme ich nevideli vo finále slovenských oficiálnych podujatí. Ako sme videli cez víkend kunovské hrište im však veľmi svedčalo a svojich súperov Mental Discorders porazili s veľkým rozdielom bodov.


Baník Lásky #2
Prievidza konštantne stúpa počas celého roka a zlepšuje sa od zápasu k zápasu. V Kunove patrili baníci rozhodne medzi prekvapenia. Svojou priamočiarou behavou hrou v útoku sa prepracovali až do finále, kde však nestačili na dobre hrajúci Mental Discorders. Stal sa tak historicky šiestym  tímom ktorý okúsil  na slovenskom okruhu (liga alebo MSR) ako chutí finále (Mental Discorders, Golden Antz, Storm, Outsiterz a Morthens). Radosť z finále mali aj diváci ktorí mohutne baník povzbudzovali.

Outsiterz #3
 Rovnako ako Mental Discorders aj obhajcovia titulu ligy Outsiterz si počínali veľmi suverénne. V sobotu až do posledného zápasu nepripúšťali  žiadnu drámu. V poslednom zápase dňa ich však čakal Baník Lásky ktorý podal výborný energický výkon a nakoniec vyhral súboj o prvenstvo v skupine B 11-8. Outsiterz však v štvrťfinále nezaváhali a Veľkú Moravu porazili 12-5, v  semifinále ale nestačili na Mental Discorders ktorému podľahli 13-3 a tak nakoniec obsadili 3.miesto.


Morthens #4
Celý víkend  hrali svoju klasickú behavú hru v útoku a v obrane siahli aj po klasickej zóne 3-3-1. V skupine prehrali len Mental Discorders 6-13 a neskôr v súboji o tretie miesto s Outsiterz 7-11. Aj napriek 4.miestu v Kunove teba jednoznačne povedať že s Morthens treba rozhodne rátať ako s horúcim kandidátom na titul MSR.

Golden Fear #5
Spojený tím Košíc a Zlatých Moraviec bol ako na hojdačke. Výborné výkony a zákroky sa striedali s výpadkami najmä v útoku, ktoré sa v obrane ťažko dobiehali. Nepodarilo sa im poraziť ani na druhý krát Veľkú Moravu (6-10,7-11) s anglickou posilou z Ga London Viliama a Yen Holička, ktorí mali celkom vydarenú sezónu na MIX TOUR UK.

UFO Špačince #6
Odohralo svoj štandard ale taktiež ako GF nedokázali podať konštantný výkon. Miestami Ufóni pôsobili akoby sa videli prví krát na ihrisku ale o dva body neskôr zasa pôsobili dojmom že hrajú spolu stáročia. Rovnako ako mnohé (ak nie všetky) slovenské tímy mali Špačince problém hlavne v útoku. Uvidíme ako prídu na MSR po sústredení, ktoré spolu absolvujú.

Kus Plastu A #7
Senica priniesla pozitívnu energiu a hneď dve výborné správy. Prvou bol samozrejme turnaj, ktorý bol výborne zorganizovaný a druhým bol dobre hrajúci B-team. Možno aj práve pre tieto dva faktory sa im nepodarilo plne koncentrovať na hru.Všetci dobre vieme aké náročné je organizovať turnaj a zároveň hrať. MSR však budú v Zlatých Moravciach a Senica sa môže plne sústrediť na svoju hru založenú na výborných a trpezlivých handleroch.



Discredit #8
Prišiel na turnaj vo veľmi oklieštenej zostave a spoliehal sa hlavne na služby tvorcov hry Patrika Sopóciho a Michala Kollárika, ktorí sú už v Discredite osvedčené opory. Discredit aj napriek ťažkej situácii pôsobil veľmi vyrovnane a bojovne - true masters!

Kus Plastu B #9
Jednoznačne najmladší tím na turnaji podal veľmi sympatický výkon. Nebýva často aby takto mladý tím mal priemer 4 body na zápas. KP B je rozhodne rezerva a investícia do budúcnosti (možno preto to B v názve).


výsledky zápasov všetkých ligových kôl nájdete na

Predpovede na nadchádzajúce MSR
Ťažko tipovať víťaza alebo finalistov. Prekvapiť môže rozhodne každý tím. Faktory ktoré môže významne ovplyvniť MSR bude (veterné) počasie, početnosť hráčov tíme a handleská skúsenosť kádra.

tabuľka slovenských tímov v roku 2012
top 10 plays 3.kolo SUL Kunovo 2012

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára